November, vi ska bli vänner du och jag!

Hej november! Hos oss regnar det idag men det gör inte så mycket tycker jag. November hör enligt mig till en av de två månader (februari är det andra) som är absolut gråast och tråkigast. Men så började jag titta igenom bilderna från denna månaden tagna 2013 och insåg att den går att göra riktigt bra ändå. Häng med här så får ni se!
 
Vi bestämde oss för att göra November till en aktiv månad då vi rörde på oss mycket och inte bara stängde in oss i lägenheten. Så vi begav oss ut på en vandring men efter bara några kilometer började det regna och sen var jag grinig i ungefär tre mil.
 
För det kan verkligen vara riktigt rått, grått och regnigt den här månaden MEN man kan lika gärna ha tur och få blå himmel och strålande sol. Fördelen med det gråa och regniga är ju 1. att man faktiskt kan mysa inne men också 2. att färgerna blir riktigt bra för att ta grymma foton.
 
Eftersom jag fotfarande hade min odlingslott förra året hade jag lyxen att få plocka en del blommor och även skörda jordärtskockor en bit in i månaden. Har ju eget land nu och tänkte visa er i veckan att det minsann finns en hel del godbitar kvar där även detta år!
 
Viktors syster och hennes fästman kom på besök och vi åkte och vandrade i vackra Tiveden. Ett tips är att göra supermånga stop med varm mat och dryck så att man hela tiden uppehåller värmen och mysfaktorn.
 
Första riktiga frostmorgonen anlände i november och världen är nästan aldrig så vacker som då.
 
Jag hjälpte en kompis med lite mindre renoveringar i deras nyköpta hus. Den här månaden är ju som gjord för fix inomhus! Älskar det provisoriska matbordet också! Ska nog duka upp en måltid på golvet snart, ser ju mysigt ut.
 
Vet ni vad, vi gav oss faktiskt ut på en tredje vandring också. Blir lite chockad nu i efterhand men blir också så peppad på att man faktiskt kan ha härliga utomhusupplevelser även i November. Den här turen var extra speciell för när vi kom upp på berget såg vi årets första snö. Den lyckan!
 
I slutet av månaden åkte vi till Göteborg för att tillbringa några härliga dagar med Viggans familj. Restaurangbesök och julskyltning stod på kalendern och åh, som jag längtar efter det sistnämnda nu.
 
För det är ju verkligen speciellt när det börjar närma sig jul och man (jag) inte riktigt vågar starta än eftersom en inte vill tröttna, men samtidigt kliar det ju himla mycket i mina fingrar! Men innan jag plockar in granris och kottar kör jag ett varv till med höstens egna godbitar. November är inte så fasansfull ändå, man får bara låtsas som att man själv väljer de där mysiga dagarna inne (och att det inte är vädret som avgör) och sen får man passa på att vara ute och njuta de andra dagarna.
1 ♫♪ sandra:

skriven

mysiga bilder!

2 frida:

skriven

åhtack, jaaaa paris var helt grymt!!!

är aspepp på jul!

3 AktivaDagar:

skriven

Härliga bilder och härlig inställning! Bläddrade precis tillbaka min blogg- till november förra året. Verkar ju ändå ha varit ganska "nice", vi tog oss ut en del och det grå blev fina bildserier med olika nyanser av grått... Tänker göra mitt bästa för att gilla november även i år... :)

4 Viktoria Eriksson:

skriven

härliga bilder! bra attityd! :)

5 Småstadsfrun:

skriven

Jag tycker bra om november och tycker att dina bilder visar precis hur fint det faktiskt kan vara!

6 Maria:

skriven

Åh jag håller med. Frost och dimma är ju så fint. Tror jag har mer fördomar mot november än vad jag borde ha. :)

7 Charlotte:

skriven

Skönt, önskar jag kunde anamma den inställningen, hahaha.. Jag håller på o gräver ner mig totalt i detta gråa kladdiga täcke :D

8 Annster:

skriven

Han är så söt så :)

Svar: Haha vem menar du? :P
Sandra Lundin

9 Louise:

skriven

Härliga bilder och inställning! I vanliga fall brukar det alltid kännas så motigt när november kommer, denna gången har värme hållit sig kvar så länge att höstdeppet inte riktigt funnit mig än!

10 Annster:

skriven

Menade min katt eftersom du kommenterat inlägget :)

Svar: Jaha! Då förstår jag :)
Sandra Lundin

Kommentera här: