DIY: Terrakottakruka makeover

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Jag vet, det mesta här inne kretsar kring växter och odling just nu. Jag kan inte hjälpa att ni hittade hit mitt under den rådande trädgårdssäsongen men som tröst så kommer det säkert lugna ner sig så småningom. Om sisådär fyra, fem månader... Hehe.
 
För några lördagar sedan tipsade jag om ett diy-projekt som innebar att förvandla en kruka med hjälp av betong. Deras slutresultat blev så himla snyggt och jag blev själklart sugen på att själv göra en sådan kruka. Men jag hade ingen betong hemma och satsade därför på gips och vit kruka + vitt gips lät inte som något riktigt effektfullt.  Därför valde jag helt enkelt att experimentera med en terakottakruka istället.
 
 
Jag blandade gipset på känn och gjorde det lite tjockare än vad förpackningen anger att det ska vara. Ville att det skulle rinna men ändå vara lätt att arbeta med. Sen var det bara att i omgångar hälla/smeta på gipset över krukan till önskad effekt.
 
 
Jag var superduktig på att skydda mitt skrivbord (något som jag brukar slarva lite med annars - så klapp på axeln till mig!) men jag glömde att jag borde haft något att ställa krukan på så att gipset kunde droppa av. Som det var nu så torkade både kruka och gips ihop med pappret och därför fick jag slipa bort en hel del papper från krukan. Inte så smart, men man lär sig av sina misstag!

 
Jag gav krukan ett dygn för att torka och sedan tryckte jag ner en chiliplanta för att ge er en bild på det färdiga reslutatet. I själva verket ska den få bo i ett helt annat rum med en annan växt i, jag har bara inte bestämt mig om den ska få bo ute på altanen eller i vår hall på övervåningen. Hm. Svåra beslut!
 
1 Maria:

skriven

Åh vad fint!

Svar: tack för alla dina fina ord!
Sandra Lundin

2 Nottin:

skriven

Vilken rolig idé! Jag tycker det blev häftigt med slipade kanter. En sådan detalj man kan fastna och titta på! :)

Svar: Tack vad snäll du är :)
Sandra Lundin

3 Emelie:

skriven

Sjukt snyggt Sandra!!! Vilken grym idé!!

Tack för din fina kommentar på min blogg! Blev så glad!!! <3 Visste inte att du hade börjat blogga igen, så då blev jag, om möjligt, ännu gladare :D Har lagt upp några bilder på våra chiliplantor i bloggen nu, så du kan se hur stora de har blivit. Mycket spännande projekt!
Hoppas allt är bra med dig!

Svar: Tack vad snäll du är! Och så fint du skrev på din blogg. Blev så himla glad :) vilka gigantiska plantor ni fått! Sån galen grej att man kan peta ner ett litet frö i jorden och så växer det och blir så stort. Mina har inte alls så stora blomknoppar än, men det kommer väl!
Sandra Lundin

Kommentera här: