Loppisletarn

Åh, vad jag älskar en bra loppis! Eller egentligen har jag inte så stora krav så länge sakerna känns fräscha och inte stinker rök eller har ett fettigt lager damm över sig. Nej, det jag ska ta med hem måste vara fräscht (deal jag gjorde med Viktor när vi flyttade in i vår nya lägenhet) men utöver det kan man hitta de mest fantastiska sakerna på de mest udda ställena. Jag brukar försöka titta på allt utan att leta efter något specifikt och plockar bara på mig saker jag verkligen vill ha, hur billigt det än må vara. Men även om jag inte är ute efter något speciellt så finns det vissa saker jag tenderar att komma hem med oftare än andra. Vad gillar ni att handla på loppis och second hand? Här kommer mina saker!
 
Glas. Antagligen det jag kommer hem med oftast eftersom de alltid bara kostar en eller två kronor och kan användas till så mycket. Bland annat som förvaring till diverse olika sminkattiraljer men också som en del av min bloggservis. Det lät lite konstigt, så jag förklarar det här nedanför.
 
I mitt vardagliga liv har vi ett gäng tallrikar och glas som är våra favoriter att äta och dricka ur. Men att dela med sig av olika recept från samma tallrik skulle kännas tråkigt i längden. Däremot vill jag inte lägga ner en förmögenhet på saker som enbart ska bloggas med. Därför passar jag på att köpa sådana saker på loppis, då kan jag variera mig hur mycket som helst för en minimal kostnad. Och på tal om minimal...
 
Ytterligare en sak jag har upptäckt när jag fotograferat mat är att det är såå mycket lättare att använda sig av allt i miniatyrformat. Därför köper jag grytor och kastruller i storlek mini så fort jag hittar. Ett tips till den som vill kunna "ful-laga" maten först och sedan presentera den i en snygg kastrull på bloggen!
 
Tavelramar i bra skick är något jag inte kan hitta för många av då jag ständigt har ett sådant projekt i bakhuvudet.
 
Men på senare tid har även andra former av väggdekorationer börjat smyga sig in.
 
Framförallt om det kan kombineras med växter! 
 
Eller ännu hellre, en hel möbel till växter!
 
Burkar fyller nästan samma funktion som de glas jag fyndar då de används som förvaring till nästan allt möjligt.
 
Men det finns ju såklart de som bara är vackra.
 
Och flaskor som vaser!
 
All things marmor hamnar fortfarande på min topplista även om trenden inte är purfärsk. Jag älskar att det känns som ett så sofistikerat material och väldigt långt bort från det hemska marmorbord jag hade till en tillhörande oxröd hörnskinnsoffa i ett hem för länge, länge sedan.
1 Ninni:

skriven

Jag älskar din blogg. Man vill bara ha mer, mer, mer. Så bra tips och så fina bilder! Man blir inspirerad till max :)

Svar: Det här är den finaste kommentaren jag någonsin har fått. Tack! <3
Sandra Lundin

Kommentera här: