DIY: Snäckhalsband i guldkedja

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Jag har säkert nämnt detta tidigare, men jag är ingen stor fantast av smycken. Det är superfint på andra men känns bara överdrivet och obekvämt på mig själv. Jag har dock haft ett tunt litet guldhalsband på mig varje dag under de senaste månaderna och verkligen trivts med det. När jag för någon dag sedan surfade runt på olika bloggar fick jag lite smyckesinspiration och bestämde mig för att det var dags att utöka smyckeskrinet med ännu ett halsband.
 
De bästa DIY-projekten är enligt mig de som dyker upp när man samlat lite inspiration här och lite där och sedan kokat ihop det till en härlig idé. En annan grej som gör det till ett riktigt värt projekt är när man faktiskt skulle ha kunnat betala pengar för det i affären men lyckades knåpa ihop det alldeles själv. Det är så enkelt att surfa rundor på Pinterest och pinna en mängd olika saker som andra människor gör. Visst, det är fantastiskt att kunna pyssla med toarullar men vill man helt seriöst ha det hemma? Att pyssla för pysslandets skull har jag inget emot egentligen, ibland kliar det helt enkelt i fingrarna och det kan hända att man sitter och gör sig en sånhär lykta. Men som sagt, de saker jag behåller länge är alltid varianter på saker jag velat köpa.
I detta fall var de olika influenserna hämtade från detta och detta inlägg. Jag ville skapa ett snyggt, somrigt halsband som stack ut lite men som ändå kändes bekvämt och inte för uppklätt. Resultatet blev ett snäckhalsband med guldkedja och fantastiskt mycket strandkänsla.
 
För att själv göra detta halsband behövs sex stora snäckor och fyra mindre samt en fiskelina och en kedja. Min kedja kom från ett långt gammalt halsband som jag inte använder längre och jag klippte helt enkelt av det med en sax eftersom det var så tunt. Riktiga verktyg rekommenderas om man ska ge sig på tjockare grejer.
 
Trä på snäckorna på dubbel fiskelina (dubbel för att du ska kunna trä en tråd i varje stor snäcka) och låt sedan tråden vara utan att knyta den. Det är nämligen den du knyter fast i de små öglorna i ditt halsband. Jag körde på en trippelknut och sedan klippte jag av linan så nära knuten jag kunde så att den inte skulle synas på mitt färdiga halsband. Som Gordon Ramsay skulle sagt; Done.

Kommentera här: