Lilla löparguiden

 Som jag skrev häromdagen så var det i veckan hög tid att väcka kroppen ur vinterdvalan. Det var med andra ord dags för årets första löprunda. Det känns egentligen som att jag är helt fel person att skriva om det eftersom träning kanske inte är mitt allra största intresse. Men desto mer inspirerande kanske, med tanke på att jag trots det blivit helt frälst av löpning som träningsform och glädjeämne.
Mitt absolut bästa tips är att införskaffa bra skor. Dessa fina dojjor kommer från den här sidan och de har varit mina följeslagare i två år. När jag skulle börja springa hade jag ett par vanliga löparskor från en sportbutikskedja. Dessa väger 700 g och mina Nike Lunaracer, som ni ser på bilden, väger 250 gram. Snacka om att det känns som om man svävar fram!
För två år sedan gjorde jag en liten guide om en springstil som kallas för KALAS (som står för olika saker man ska tänka på). Jag la även upp en video på hur jag sprang innan jag fick instruktionerna och hur jag springer sedan dess. Det är så enkelt att springa när man hittar den rytmen och det gör att man i princip kan springa hur långsamt som helst (vilket alltid är att föredra från att ge upp helt om det blir jobbigt). Kika här om ni är intresserade.
Jag brukar alltid ge mig ut och springa på morgonen, dels för att jag har som mest energi då men också för att man sen kan gå runt och känna sig lycklig och duktig resten av dagen. Man startade ju den genom att göra något riktigt grymt!
Fyra bilder med tagen #fromwhereirun från min instagram
Jag vill också tipsa er om appen "get running" som är helt fenomenal. Man springer tre gånger i veckan enligt ett schema på nio veckor och startar på med att springa en minut i sträck för att till slut orka springa en halvtimme. Dessutom blir man megapeppad av en tjej som hela tiden påminner en om ens framsteg. Lätt en av mina bästa nedladdningar.
Anledningen till att jag skriver detta inlägg är inte att jag ska försöka locka fler själar att hamna i löparträsket utan för att jag vill att ni ska ha de bästa förutsättningarna man kan ha om ni bestämt er för att börja. Lycka till nu!

Kommentera här: