Kirskålspesto
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE
Om ni tillhör den lyckliga skara som ännu inte behövt stifta bekantskap med denna snabbväxande sort så ser den alltså ut såhär. Vill man laga mat på kirskål är det bra att passa på nu då man helst ska använda unga och späda blad. Men det går lika bra att göra under hela sommaren, försök då att hitta de bladen som är mest glansiga - de är nyast. Jag vet att era föräldrar säkert lärt er att man inte får palla från andrasträdgårdar, men jag lovar att det inte finns någon som kommer klaga på ert kirskålsplockande!
Kirskålspesto
3 vitlöksklyftor
1 liter kirskål
1-2 dl solrosfrön
4 dl olivolja (minst)
1-2 dl parmesan eller västerbottenost för lite mer smak
1 liter kirskål
1-2 dl solrosfrön
4 dl olivolja (minst)
1-2 dl parmesan eller västerbottenost för lite mer smak
Mixa ihop allt utom osten, ha i den först i slutet. Häll i mer olivolja om det behövs för att få konsistensen mindre kompakt. Peston håller ett bra tag i kylen men fungerar även suveränt att frysa in ifall ni vill ta upp härlig sommarpesto en kall och grå vinterdag.
skriven
Jättefina och härliga bilder! :)